Επιτυχημένοι Ανθρωποι: 6 πράγματα που θυσιάζουν για την επιτυχία τους. 

Share:

  Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια μας για να δημιουργήσουμε μια κοινότητα με επενδυτές το 2017 δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμένα. Είχα να ασχοληθώ με ένα απαιτητικό πανεπιστήμιο, με τις προσωπικές μου συναλλαγές και εκπαίδευση στο χρηματιστήριο και να σας μεταφέρουμε την πληροφορία που θέλαμε τότε. 

Για να πετύχουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε στη ζωή, πρέπει να κάνουμε θυσίες. Εδώ είναι 6 πράγματα που θυσιάζουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι για την επιτυχία τους και τα δανείστηκα και εγώ. 

ΧΡΟΝΟΣ:  Συχνά με ρωτάνε πώς καταφέρνεις να τα κάνεις όλα μαζί. Απαντώ αστειευόμενος με: “Πολύ καφέ”. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι πώς αξιοποιώ τον χρόνο μου.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε μέσα σε μια μέρα – δεν αφορά το άμα έχετε αρκετό χρόνο, αλλά το να αξιοποιήσετε το χρόνο σας σωστά. Όλοι έχουμε το ίδιο 24ωρο και όλοι έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο μας με σύνεση. Όταν θυσιάζουμε χρόνο, δίνουμε προτεραιότητα σε μια συγκεκριμένη εργασία έναντι μιας άλλης. Αυτό το έργο και όλα τα άλλα που επιτυγχάνουμε – είναι το κλειδί για την επιτυχία μας. 

  Γράφω λίστες υποχρεώσεων κάθε μέρα και τις τηρώ. Έθεσα τις δικές μου προθεσμίες. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να μην αναβάλλω. Αλλά αν το κάνω, δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου γι’ αυτό. Η σκέψη, «Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο» απλώς αφαιρεί τον χρόνο που έχετε ακόμα! Εάν δεν αξιοποιήσουμε καλύτερα τον χρόνο μας και πετύχουμε τους μικρούς μας στόχους, τότε δεν θα πετύχουμε ποτέ τους μεγαλύτερους που είναι πιο σημαντικοί για εμάς. 

Εάν θέλετε να σταματήσετε να χάνετε χρόνο και να ξεκινήσετε να κάνετε ό, τι πραγματικά σας ενδιαφέρει.  

Προσωπική ζωή: Υπάρχουν στιγμές που έχω θυσιάσει χρόνο από τους φίλους μου για να τελειώσω ένα άρθρο στην ώρα του. Όταν είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε, πρέπει να κάνουμε αλλαγές στην προσωπική μας ζωή – στις φιλίες μας και στις σχέσεις μας. Δεν πρόκειται για παραμέληση των αγαπημένων σας προσώπων – πρόκειται για εργασία γύρω από την προσωπική σας ζωή.

Ο καθένας από εμάς έχει τις ευθύνες του και μερικές φορές πρέπει απλά να συμβιβαστούμε με άλλους ανθρώπους. Αν δεν μάθουμε να λέμε «όχι» ή να εγκαταλείψουμε μια βραδινή έξοδο με φίλους για να σπουδάσουμε/δουλέψουμε, είμαστε εμείς που υποφέρουμε.  

Ύπνος: Υπάρχουν νύχτες στις οποίες σκοπεύω να κάνω ένα διάλειμμα από τις δουλειές και με παίρνει ο ύπνος στον καναπέ. Όσο κι αν θα ήθελα να είμαι στο κρεβάτι μου, ξέρω ότι τα πράγματα δεν θα είναι έτσι για πάντα. Μερικές νύχτες πιέζω τον εαυτό μου, αλλά προσπαθώ πάντα να κοιμάμαι 6 ώρες το βράδυ.  Ανεξάρτητα από το πόσο παραγωγικοί είστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρειάζεστε αυτές τις επιπλέον ώρες τη νύχτα.  

Υγεία: Η πραγματικότητα είναι ότι, όταν είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τους στόχους μας, μπορεί να αρχίσουμε να παραμελούμε το σώμα και το μυαλό μας. Αρχίζουμε να τρώμε λιγότερο υγιεινά, κάνουμε λιγότερη άσκηση και μπορεί να θέσουμε σε κίνδυνο ακόμη και τη συναισθηματική και ψυχική μας υγεία. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να δώσουμε την πλήρη προσοχή μας στη σωματική, ψυχική και συναισθηματική μας υγεία, αλλά πρέπει να έχουμε επίγνωση του πότε το σώμα μας καταπονείται.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να παραμελούν τμήματα της ζωής τους προκειμένου να βελτιώσουν άλλα μέρη της ζωής τους. Αλλά αυτό μπορεί να διαρκέσει μόνο για λίγο. Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή ή θα το μετανιώσετε στο μέλλον.  

Λογικό ή Παράλογο: Υπάρχουν μέρες που νιώθω πιο στρεσαρισμένος, κουρασμένος και καταπονημένος . Υπάρχουν μέρες που αναρωτιέμαι αν αυτό που κάνω αξίζει τον κόπο. Αλλά ξέρω ότι αξίζει. Το να δουλεύουμε σκληρά για τους μεγάλους στόχους μας στη ζωή δεν ήταν ποτέ εύκολο. Αυτοί οι στόχοι και οι φιλοδοξίες για το μέλλον έχουν σκοπό να μας δοκιμάσουν, να μας προκαλέσουν και να μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ τους θέλουμε. 

Ίσως η οικογένεια και οι φίλοι σας, να σας λένε τρελούς που εργάζεστε τόσο σκληρά ή ακόμα και για τις επιλογές σας. Πρέπει όμως να κάνεις αυτό που σου ταιριάζει. Μην ξεχάσετε να κάνετε διαλείμματα, να χαλαρώσετε όταν το χρειάζεστε πραγματικά, να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας. Αλλά να ξέρεις ότι σε εκείνες τις προσωρινές τρελές στιγμές, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να έχεις αυτό που πραγματικά θέλεις. 

Άμεσες επιθυμίες: Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θέλει ο καθένας μας αυτή τη στιγμή. Πράγματα που μπορεί να μας ενθαρρύνουν να καθυστερήσουμε όταν πραγματικά δεν πρέπει. Μπορεί να θέλουμε να κάνουμε κάτι απλό όπως να ελέγξουμε τη ροή μας στο Instagram.

Μπορεί να θέλουμε να κάνουμε κάτι πιο σημαντικό, όπως να αγοράσουμε ένα νέο αυτοκίνητο. Αλλά το ερώτημα είναι – τι είναι το πιο σημαντικό για εμάς; Πρέπει να κάνουμε την επιλογή μεταξύ των άμεσων επιθυμιών μας και των αναγκών που θα ωθήσουν τα όνειρά μας μπροστά. 

  Το γεγονός είναι ότι δεν είναι δικό μας λάθος να έχουμε αυτές τις άμεσες επιθυμίες, αυτούς τους πειρασμούς να επιλέξουμε την «ευκολότερη» επιλογή . Είναι φυσιολογικό να νιώθεις έτσι. Ωστόσο, όταν θυσιάζουμε αυτό που θέλουμε τώρα, εξοικονομούμε χρόνο και ενέργεια για κάτι πιο σημαντικό. Κάτι που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους πραγματικούς μας στόχους. Κάτι που πραγματικά θέλουμε, όχι κάτι που θέλουμε τώρα. 

  Ίσως δεν θέλουμε να θυσιάσουμε το χρόνο, τη σταθερότητα, την προσωπική μας ζωή, τον ύπνο, την υγεία μας. Ίσως είναι πολύ δύσκολο. Αλλά θα σας πω κάτι, έχω θυσιάσει το καθένα από αυτά τα πράγματα ως ένα σημείο και κατάλαβα πως δεν θα είχα μεγαλώσει ως άνθρωπος αν δεν είχα κάνει αυτές τις θυσίες. 

  Αν θέλετε να είστε επιτυχημένοι και να πετύχετε αυτό που πραγματικά θέλετε στη ζωή, θα πρέπει να κάνετε θυσίες. Αλλά όταν φτάσετε στο τέλος αυτού του βουνού, θα είστε τόσο πολύ χαρούμενοι που δεν εγκαταλείψατε ποτέ το ταξίδι. 

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest