Φοιτητές: Top 8 συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων 

Share:

Όταν είστε φοιτητές και βρίσκεστε στο πανεπιστήμιο , υπάρχουν πολλά έξοδα που πρέπει να καλύψετε. Από τα τρόφιμα και τα έξοδα διαβίωσης, το κόστος ζωής κτλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μαζέψετε και κάποιες οικονομίες. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με πολλούς τρόπους ως φοιτητές 

Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές:   

Χρησιμοποιήστε τη φοιτητική σας ταυτότητα όπου είναι δυνατόν .Σήμερα, οι φοιτητικές εκπτώσεις είναι διαθέσιμες σχεδόν σε όλα. Από ηλεκτρονικά έως τεχνολογία και λογισμικά και λεωφορεία . Φέρτε πάντα τη φοιτητική σας ταυτότητα όπου κι αν πάτε και ρωτήστε στο γραφείο εάν προσφέρουν κάποιο είδος φοιτητικής έκπτωσης. 

Food : Το φαγητό έξω είναι ακριβό, οπότε προσπαθήστε να μαγειρέψετε φαγητό στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτή η πρακτική δεν είναι μόνο ευεργετική για την υγεία σας αλλά και για τα οικονομικά σας. Μπορείτε να συνεργαστείτε με φίλους για να ψωνίσετε, να αγοράσετε μεγάλα οικογενειακά πακέτα, να διαχωρίσετε τα είδη και να μοιράσετε το κόστος. Αυτό δίνει σε όλους μεγάλη εξοικονόμηση. 

Ηλεκτρονικά Gadgets :Τα gadget και η τεχνολογία έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, ειδικά ως φοιτητές. Γενικά σε αξεσουάρ, μπορείτε να επιλέξετε φθηνότερες μάρκες αντί να επιλέξετε τις κορυφαίες για να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα. 

Επιλέξτε το σπίτι σας με σύνεση: Οι κοιτώνες και οι ξενώνες είναι φθηνότερες επιλογές διαβίωσης σε σύγκριση με τη ζωή εκτός πανεπιστημιούπολης ( δεν είναι η καλύτερη επιλογή ). Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε να μοιραστείτε διαμονή και να έχετε συγκάτοικους για να σας βοηθήσουν να μοιράσετε το ενοίκιο σας και άλλα έξοδα. Επίσης, ζυγίστε τις επιλογές που έχετε πριν πάρετε μια απόφαση. 

Προγραμματίστε τα γεύματα σας: Όταν σχεδιάζετε ένα πρόγραμμα γεύματος για όλη την εβδομάδα, υπάρχουν πολλά οφέλη. Πρώτον, σας βοηθά να υπολογίσετε τον ακριβή αριθμό των συστατικών που χρειάζεστε όλη την εβδομάδα. Σας επιτρέπει επίσης να αποφύγετε τυχόν παρορμητικές αγορές στο σουπερμάρκετ. Επιπλέον, μειώνει τη σπατάλη τροφίμων στο τέλος κάθε εβδομάδας. Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να τηρήσετε τη διατροφή σας.  

Φτιάξτε τον δικό σας καφέ: Ο καφές μηχανής μπορεί να σας κοστίσει 3 ευρώ ανά φλιτζάνι κατά μέσο όρο. Κοιτάξτε το από μια ετήσια σκοπιά. Θα ξοδέψετε σχεδόν 600 ευρώ για καφέ με αυτό τον ρυθμό. Αντ’ αυτού, μπορείτε να αγοράσετε κόκκους καφέ και να φτιάξετε τον καφέ σας. Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείτε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.   

Μην αγοράζετε αυτοκίνητο, νοικιάστε το: Ως φοιτητής, το να έχεις δικό σου αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν αρκετές επιλογές που μπορείτε να λάβετε υπόψη, όπως ενοικίαση αυτοκινήτου, ενοικίαση Uber ή Lyft κ.λπ. Επειδή ένα αυτοκίνητο δεν είναι απλώς μια ακριβή αγορά, είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα συντήρησης. Καύσιμα, πάρκινγκ, συντήρηση και απρόσμενες επισκευές… 

Να είστε σοφοί και συνετοί κατά τη χρήση πιστωτικών καρτών: Οι πιστωτικές κάρτες είναι ένα όφελος όταν διαχειρίζεστε με σύνεση. Αλλά μπορούν να αποδειχθούν καταστροφή εάν δεν έχετε αυτοέλεγχο. Μην θέτετε ένα πολύ υψηλό όριο στην κάρτα σας. Εάν κρατάτε μια κάρτα, χρησιμοποιήστε μια με χαμηλά όρια και χαμηλότερα επιτόκια. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πληρώνετε τον λογαριασμό κάθε μήνα και να μην βάζετε τόκους όσο το δυνατόν περισσότερο. 

 Με αυτά τα βήματά θα εξοικονομήσετε ένα ποσό που θα μπορέσετε να το επενδύσετε στον εαυτό σας και την εξέλιξη σας. Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις είναι σε εσένα μην το ξεχνάς αυτό φίλε αναγνώστη. 

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest