Μην εμπιστεύεσαι κανέναν: Το κυνήγι για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων

Share:

Αυτήν την Κυριακή, πηγή έμπνευσης μου για το σημερινό άρθρο, αποτελεί μια ταινία που είδα μόλις χθες στο αγαπημένο Netflix. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία  «Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Το κυνήγι για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων» είναι αληθινή ιστορία και περιγράφει το μυστήριο θάνατο του δημιουργού του ανταλλακτηρίου Quadringa καθώς αυτός φαίνεται να πέθανε ξαφνικά στην ηλικία των 30 ετών. Ταυτόχρονα με το θάνατό του, το ανταλλακτήριο έκλεισε και αρκετοί άνθρωποι έχασαν συνολικά εκατομμύρια δολάρια.

Ας δούμε πιο αναλυτικά την υπόθεση λοιπόν. Ο Τζέραλντ Κότεν γεννημένος στις 11 Μαΐου του 1988, ιδρύει την Quadringa το 2013 σε ηλικία μόλις 25 ετών. Το ανταλλακτήριο θεωρούταν το κορυφαίο στο Καναδά και ο Κότεν φαίνεται πως απολάμβανε τα κέρδη από τις προμήθειες καθώς έκανε μια ζωή γεμάτη πολυτέλειες. Το 2018, ήταν μια άσχημη χρονιά για το Bitcoin με αποτέλεσμα αρκετοί επενδυτές να ρευστοποιούν τις θέσεις τους και να θέλουν να αποσύρουν τα χρήματα τους.

Το ανταλλακτήριο όμως φαίνεται ότι δεν μπορούσε να ικανοποιήσει αυτά τα μαζικά αιτήματα αναλήψεων ικανοποιώντας μόνο μερικά από αυτά. Όπως παρατηρούμε και στην ταινία, οι επενδυτές ανησυχούσαν για το τι θα συμβεί με τα χρήματα τους καθώς η απάντηση της εταιρείας ήταν ότι θα δοθούν σύντομα.

Ο ξαφνικός θάνατος του Κότεν σε ένα ταξίδι στην Ινδία σε ηλικία μόλις 30 ετών προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στους επενδυτές που περίμεναν αγωνιωδώς.

Για την ιστορία να πούμε ότι οι πελάτες της Quadringa έχασαν ένα ποσό συνολικής αξίας άνω των 190 εκατομμυρίων δολαρίων. Η σύντροφος του Τζέραλντ Κότεν, Τζένινφερ Ρόμπερτσον, ήταν η κληρονόμος της περιουσίας άνω των 10 εκατομμυρίων που είχε. Τέλος, να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν το ανταλλακτήριο δεν είχε πραγματικά όλα τα χρήματα σε bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα καθώς δεν υπήρχαν τέτοιες συναλλαγές, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι γίνονταν αρκετές μεταφορές σε άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Παρακολουθώντας την υπόθεση αυτή συμπεραίνουμε ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το που εμπιστευόμαστε τα χρήματα μας και πάντοτε να κάνουμε έρευνα αγοράς για το ποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μπορεί να μας παρέχει ασφάλεια.

Περισσότερα θα δείτε στην ταινία του Netflix που έκανε πρεμιέρα στις 30 Μαρτίου και βρίσκεται στο top10 της χώρας μας.

 

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest