Η χρονιά των κρυπτονομισμάτων – 2021

Share:

Το 2021 ήταν αδιαμφισβήτητα μια χρονιά που τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν μεγάλη άνοδο. Μέσα στη χρονιά είδαμε αρκετά από τα δημοφιλή νομίσματα να πιάνουν την ανώτατη τιμή τους (all time high) ενώ και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς  (market cap) έφτασε κάποια στιγμή στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στο παρών άρθρο θα δούμε τις τιμές που έχουν τα 5 κορυφαία νομίσματα σήμερα σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές τιμές τους.

Bitcoin – BTC

Ο Βασιλιάς των κρύπτο, το bitcoin ήταν στην τιμή των $29,374 και σήμερα βρίσκεται στα $47,686 μια απόδοση δηλαδή κοντά στο 60% μέσα σε ένα έτος ενώ το market cap του από τα 546 δις είναι πλέον στα 900 δις δολάρια.

Ethereum – ETH

Το Ethereum είναι το no2 κρυπτονόμισμα αυτή τη στιγμή, με βάση το market cap του και είναι ένα από τα κρυπτονομίσματα που σημείωσαν μεγάλη άνοδο μέσα στη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα τέτοια ημέρα πέρσι 1 ETH κόστιζε $730 ενώ σήμερα η αξία του είναι στις $3,769.

Binance coin – BNB

Το BNB είναι το κρυπτονόμισμα της μεγαλύτερης πλατφόρμας για κρύπτο στον κόσμο, της Binance. Στις 1 Ιανουαρίου το 2021 ήταν στη θέση no9 με τιμή $37 ενώ σήμερα είναι το 3ο νόμισμα στην κατάταξη με τιμή $527. Αξίζει να σημειωθεί ότι το market cap ήταν στα 5 δις το 2021 και σήμερα είναι στα 87 δις.

Tether – USDT

Το Tether είναι stable coin οπότε και η τιμή του είναι σταθερή στο 1 δολάριο.

Solana – SOL

Το κρυπτονόμισμα που κόστιζε μόλις $1.84 πέρσι και ακριβώς ένα χρόνο μετά βρίσκεται στα $178 . Από το no120 της κατάταξης στο no5 αυτή τη στιγμή με market cap στα 55 δις δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος την ανόδου που σημείωσε το νόμισμα βασίζεται και στην ραγδαία άνοδο που παρουσίασαν τα NFT την χρονιά που μας πέρασε.

Μπορείτε να δείτε τις τιμές που είχαν τα κρυπτονομίσματα στις 1 Ιανουαρίου το 2021 κάνοντας κλικ εδώ ενώ αντίστοιχα για την πρώτη ημέρα του 2022 κάνοντας κλικ εδώ.

* Τα δεδομένα αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα coinmarketcap.com

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest