Ζεις μια επείγον ή μια σημαντική ζωή;

Share:

Υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή μας όπου νιώθουμε τρομερή έμπνευση και αυτοπεποίθηση για το παρόν, το μέλλον και τις δυνατότητες μας να καταφέρουμε αυτά που πάντα ονειρευόμασταν. Αυτό μπορεί να το βιώσουμε όταν είμαστε έτοιμοι για μια απόφαση που θα αλλάξει σημαντικά τη ζωή μας ή έστω τις καθημερινές μας συνήθειες.

Στην πράξη όμως αυτή η έμπνευση πιθανόν να συναντήσει πολλά «μικρο-προβλήματα» της ζωής, τα οποία θα αναβάλλουν αυτή την έμπνευση.

Για παράδειγμα, δεν είσαι ικανοποιημένος με την δουλειά σου και σκέφτεσαι να σταματήσεις ώστε να ξεκινήσεις τη δική σου επιχειρηματική δραστηριότητα. Όμως λίγο πριν κάνεις αυτό το μεγάλο βήμα, συμβαίνει μια οικονομική δυσκολία και δεν μπορείς να αφήσεις τη δουλειά σου τόσο εύκολα. Έτσι, το όνειρο σου παίρνει αναβολή αορίστου χρόνου (για μια ακόμα φορά).

Τα επόμενα 10 χρόνια της ζωής σου

Πως θα αντιμετωπίσεις αυτά τα μικρο-προβλήματα που συνέχεια μπαίνουν στον δρόμο της εξέλιξης σου;

Σκέψου το εξής: Θα περάσεις τα επόμενα 10 χρόνια κάνοντας κάτι. Αυτό το κάτι συνήθως αφορά κάτι επείγον και όχι κάτι σημαντικό, όπως η ανάγκη να βγάλουμε γρήγορα χρήματα και όχι η επιθυμία να δημιουργήσεις κάτι για το οποίο είσαι περήφανος (που πιθανόν να έχει δυναμική για περισσότερα χρήματα). Συχνά το επείγον μάς κάνει να ξεχνάμε την μεγαλύτερη εικόνα, και με το δίκιο του.

Δεν είναι ιδανικό να ζούμε συνέχεια για να «σβήνουμε τις φωτιές» της καθημερινότητας καθώς έτσι χάνουμε την έμπνευση για πιο ουσιώδη πράγματα.

Στη πράξη δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο ακούγονται, αλλά υπάρχει λύση

Σίγουρα όλοι έχουμε προβλήματα που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και αναγκαστικά πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά. Είναι μέρος της ζωής και αυτό. Αλλά για πόσο καιρό θα αναβάλλεις τα σημαντικά -για σένα- πράγματα; Πάντα θα έχεις κάτι επείγον ή κάτι βολικό να κάνεις. Είναι επικίνδυνα εύκολο να ξοδέψουμε πολλά και πολύτιμα χρόνια λύνοντας το επόμενο «επείγον» πρόβλημα, αντί να εστιάσουμε σε έναν απώτερο σκοπό.

Αν θες να ζήσεις μια ζωή γεμάτη νόημα, πρέπει πρώτα απ’όλα να διαλέξεις μια ξεκάθαρη κατεύθυνση για τον εαυτό σου. Όταν έχεις το κουράγιο να πεις, «Αυτό είναι σημαντικό για μένα και θα το κυνηγήσω όπως και να’χει», σημαίνει ότι δε συμμορφώνεσαι με τα στάνταρ που θέτουν οι άλλοι για σένα. Και αυτό είναι υπέροχο γιατί δείχνει εσωτερική δύναμη και θέληση.

Όταν δουλεύουμε για τα όνειρα μας, δεν υπάρχει βιασύνη. Τίποτα δεν φαίνεται επείγον, γιατί απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή της διαδικασίας. Ακόμα και αν υπάρξουν προβλήματα, άσχετα και μη, που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, γυρνάμε πίσω στα σημαντικά θέματα με την πρώτη ευκαιρία!

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν υπάρχει μία λύση που να ταιριάζει σε όλους, και ούτε ένα τόσο πολύπλοκο θέμα μπορεί να αναπτυχθεί επαρκώς σε 400-500 λέξεις. Ελπίζω όμως τα λόγια μου να σας βάλουν σε σκέψη και να κάνετε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον εαυτό σας. Καλή δύναμη!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest