3 δωρεάν τρόποι για να επενδύσεις στον εαυτό σου και να χτίσεις μια καλύτερη ζωή

Share:

Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε 3 ακόμη τρόπους για να επενδύσεις στον εαυτό σου και να βελτιώσεις την ζωή σου. Αν δεν έχεις διαβάσει το προηγούμενο άρθρο πάτα εδώ.

1. Ενίσχυσε τις δεξιότητες σου

Στην καριέρα αλλά και στη ζωή σου έχεις ένα μεγάλο φάσμα δεξιοτήτων που γνωρίζεις και χρησιμοποιείς χωρίς καν να τους δίνεις καμία σημασία. Νιώθεις όμως ότι έχεις ανανεώσει πρόσφατα τις δεξιότητες στις οποίες βασίζεσαι περισσότερο;

Ίσως και όχι.

Η βελτίωση των δεξιοτήτων στις οποίες βασίζεσαι περισσότερο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επενδύσεις στον εαυτό σου. Στο τέλος της ημέρας, θα έχεις ένα θεμέλιο γνώσης σε έναν συγκεκριμένο τομέα που σε ενδιαφέρει πολύ. Είναι πολύ πιο εύκολο να γίνεις ειδικός σε έναν τομέα που είσαι ήδη εξοικειωμένος από έναν τομέα για τον οποίο δεν ξέρεις τίποτα.

Εάν ο τομέας στον οποίο βρίσκεσαι τώρα δεν είναι αυτός στον οποίο θέλεις να παραμείνεις, τότε ανάλυσε ποιες δεξιότητες θα σου φανούν χρήσιμες στον τομέα που θέλεις να ασχοληθείς στο μέλλον. Δεξιότητες όπως η άνετη επικοινωνία, η ηγεσία, η συγκρότηση ομάδας, η συναισθηματική νοημοσύνη, η διαπραγμάτευση, η επιχειρηματική γραφή και η δημόσια ομιλία είναι πολύτιμες σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων. Μπορείς, επίσης, να εστιάσεις στην οικοδόμηση άλλων πολύτιμων εργαλείων όπως είναι η διαχείριση συγκρούσεων, η διαχείριση χρόνου και οι δεξιότητες πειθούς. Εστίασε, λοιπόν, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων που θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις στην επόμενη καριέρα ή στην επιχειρηματική ιδέα που σκέφτεσαι για το μέλλον.

2. Παρακολούθηση Σεμιναρίων και Εργαστηρίων

Τα σεμινάρια, τα συνέδρια και τα εργαστήρια αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες επένδυσης στον εαυτό σου. Πρώτον, βοηθούν στην επέκταση των γνώσεων σου σε έναν τομέα. Η ανανέωση των γνώσεων αλλά και των δεξιοτήτων σου μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις θέση ειδικού και να σε κάνει πιο παραγωγικό στη δουλειά σου. Επίσης, αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης. Η συνάντηση και η ανταλλαγή με επαγγελματίες του κλάδου που μας ενδιαφέρει, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσουμε επαφές και να συναντήσουμε άλλους ομοϊδεάτες ή μελλοντικούς μέντορες που μπορεί να μας βοηθήσουν στην καριέρα μας.

3. Κράτησε ημερολόγιο

Το να κρατάς ένα καθημερινό ημερολόγιο μπορεί να ακούγεται σαν ένας εκπληκτικός τρόπος να επενδύσεις στον εαυτό σου. Το καθημερινό ημερολόγιο σε αναγκάζει να είσαι πιο προσεκτική,-ός με τον εαυτό σου και αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο αυτοφροντίδας. Το να γράψεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, σου δίνει την ευκαιρία να τα απελευθερώσεις σε έναν ασφαλή, μη επικριτικό χώρο.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, το καθημερινό ημερολόγιο μπορεί να σε βοηθήσει:
Να διαχειριστείς το άγχος. Να μειώσεις το άγχος. Να αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη. Να δώσεις προτεραιότητα στα προβλήματα και να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου. Να εντοπίσεις καλύτερα τις αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές.

Το ημερολόγιο μπορεί, επίσης, να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την εξάντληση και το στρες στο χώρο εργασίας, επειδή μπορείς να εκτονώσεις τις απογοητεύσεις και τους φόβους που νιώθεις ενώ είσαι στη δουλειά, είτε αντιμετωπίζεις δύσκολους συναδέλφους είτε αντιμετωπίζεις τον εκφοβισμό στο χώρο εργασίας. Με τον καιρό, το καθημερινό ημερολόγιο μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις περισσότερη αυτογνωσία, να αισθανθείς περισσότερη ευγνωμοσύνη και να προσδιορίσεις τα όνειρα και τους στόχους που χρειάζεσαι.

Σύντομα έρχονται και άλλοι τρόποι για να επενδύσεις στον εαυτό σου δωρεάν και να χτίσεις μια καλύτερη ζωή.

Πάτα εδώ και επίλεξε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να θέσεις τους στόχους σου για το 2022.

O Άγγελος Λεβέντης είναι Ψυχοθεραπευτής, CSW, MEd και επιστημονικά υπεύθυνος του Zen Therapy Center Κέντρο Ψυχοθεραπείας. Ακολουθεί μια συνθετική προσέγγιση εστιάζοντας στο βίωμα & στο εδώ και τώρα με στόχο μια Zen Ζωή. Ειδικεύεται σε θέματα Αυτοπεποίθησης – Αυταξίας, Ταυτότητας Φύλου και Σεξουαλικού Προσανατολισμού, και στο Σύνθετο Ψυχικό Τραύμα.

Μπορείς να τον ακολουθήσεις με τα παρακάτω links.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest