Όλοι θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος!

Share:

Το περασμένο Μάιο, δύο μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου που απασχολεί όλο τον πλανήτη, είχαμε γράψει ένα άρθρο για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης αλλά και το ξεκίνημα δειλά δειλά της Ουκρανικής οικονομίας. Σήμερα 10 μήνες μετά η πολεμική σύγκρουση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και κάποια στοιχεία μας δείχνουν ότι φτάνουμε στο τέλος.

Ο πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση
Ο πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση !

 

Ευρώπη και ΗΠΑ κουράστηκαν 

Οι Ηνωμένες πολιτείες και η Ευρώπη στερεύουν απο πυρομαχικά και υπομονή. Περισσότερα από 50 δις βοήθειας στην Ουκρανία χωρίς κανέναν έλεγχο για το που καταλήγουν τα όπλα και τα χρήματα. Πληθωρισμός στα ύψη με τους πολίτες να βρίσκονται σε αδιέξοδο πριν μπει ο χειμώνας. Συνέπεια αυτών είχαμε αλλαγή κυβέρνησης σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Βουλγαρία. Οι Ρεπουμπλικάνοι εξασφάλισαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, δυσκολεύοντας πλέον την διακυβέρνηση Μπάιντεν. Κίνα, Ινδία, Ιράν και Σαουδική Αραβία επιμένουν να μην καταδικάζουν τις Ρωσικές ενέργειες , ενισχύοντας μάλιστα κάποιες εξ αυτών την Μόσχα οικονομικά και στρατιωτικά. Επίσης η Δύση βλέπει ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας , Ζελένσκι ξεφεύγει από τον έλεγχο της και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Ειδικά μετά το περιστατικό με τον πύραυλο στην Πολωνία κατά την διάρκεια της συνόδου των G20 που τον διέψευσαν όλοι οι σύμμαχοι του.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση με κατεστραμμένες σχεδόν όλες τις ενεργειακές της υποδομές μετά τις πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων. Στρατιωτικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι δύο ακόμη επιθέσεις ίδιας κλίμακας “θα ρίξουν το διακόπτη” σε όλη την χώρα. Στο πεδίο της μάχης εκτός από την Χερσώνα που θα αναλύσουμε παρακάτω και την περιφέρεια του Χάρκοβο, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν να επιδείξουν κάποια σημαντική επιτυχία. Οι απώλειες σε στρατιωτικό προσωπικό είναι μεγάλες καθημερινά. Ενώ στην περιφέρεια του Ντόνετσκ αρκετές περιοχές πόλεις όπως η Μάρινκα και η Πάβλοφκα  πέφτουν στα χέρια των Ρώσων.

Πηγή : BBC News

 

Ο Πούτιν θέλει να τελειώνει 

Η βοήθεια προς την Ουκρανία μειώνεται. Οι Ρώσοι έριξαν στην μάχη 300.000 εφέδρους ανεβάζοντας τον αριθμό των στρατιωτών σε μισό εκατομμύριο. Αυτό κάθε μέρα κοστίζει πολλά δισεκατομμύρια σε μισθούς, εξοπλισμό και διατροφή. Ο Πούτιν θέλει να τελειώνει γρήγορα και έχει αρχίσει απευθείας διαπραγματεύσεις με τους Αμερικάνους. Ήδη μετα την αποχώρηση των Ρώσων απο την Χερσώνα, η Δύση έκανε άρση του εμπάργκο σε δημητριακά και λιπάσματα. Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην Λευκορωσία.  Επίκειται μεγάλης κλίμακας Ρωσική επίθεση από Βορρά και Νότο που θα σύρει αναγκαστικά τους Ουκρανούς σε διαπραγματεύσεις και μια νέα συμφωνία “τύπου Μίνσκ”.

 

Για όποιον θέλει να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις με χάρτες και αναλύσεις προτείνω αυτό το κανάλι στο YouTube

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest