Ανάλυση δεικτών χρηματιστήριου !

Share:

Σήμερα θα αναλύσουμε 3 βασικούς δείκτες μετοχών και συγκεκριμένα τον Dow 30 , τον S&P 500 και τον Nasdaq 100. Αρχικά να πούμε ότι μια επένδυση σε ένα δείκτη ουσιαστικά είναι σαν μια αγορά όλων των μετοχών που περιλαμβάνει ο δείκτης.

DOW JONES 30

Ο δείκτης πήρε το όνομά του από τον πρώτο συντάκτη της εφημερίδας Wall Street Journal, Charles Dow, και του συνεργάτη του, Edward Jones.O Dow Jones είναι ένας κορυφαίος δείκτης μετοχών και περιλαμβάνει τις 30 μεγαλύτερες εταιρίες της Αμερικής. Μερικές από τις εταιρείες που περιλαμβάνει είναι η Apple, η Microsoft, η Visa, η Coca-Cola.Αυτή τη στιγμή ο Dow Jones είναι στις 36.000.

S&P 500

Ο δείκτης αυτός περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες που είναι εισηγμένες στον Νyse και στον Nasdaq ενώ αποτυπώνει περίπου το 80% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς. Αυτή τη στιγμή ο δείκτης βρίσκεται στις 4 χιλιάδες και 600 μονάδες.

NASDAQ – 100

O δείκτης Nasdaq-100 περιλαμβάνει τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες μη χρηματοοικονομικών προϊόντων ή υπηρεσιών που είναι εισηγμένες στην ευρύτερη αγορά του NASDAQ. Πιο συγκεκριμένα ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου Nasdaq περιλαμβάνει πάνω από 3.000 μετοχές. Ο δείκτης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 16 χιλιάδες μονάδες.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να το κοινοποιήσετε στους φίλους σας ! Επίσης τον προηγούμενο μήνα είδαμε το πως μπορούμε να επιλέξουμε σωστά μετοχές με αξία, αν δεν έχετε δει αυτό το άρθρο μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Θα χαρώ πολύ να απαντήσω σε απορίες που πιθανώς προκύπτουν καθώς και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε στα πρώτα σας βήματα στην αγορά.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest