Ο Πατέρας των Motivational Βιβλίων

Share:

Γενικά στοιχεία για το βιβλίο <<Think and Grow Rich>>

Το best seller του Napoleon Hill «Think and Grow Rich» αποτελεί εν μέρει ένα motivational βιβλίο κι εν μέρει έναν οικονομικό οδηγό.

Συγκεντρώνει ιστορίες από τους μεγάλους του κλάδου της εποχής του, όπως τον Andrew Carnegie, τον Henry Ford και τον Thomas Edison, για να δώσει έναν οδηγό με τις αρχές που θα βοηθήσουν κάποιον να πετύχει (νόμοι της επιτυχίας).Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1937 και έκτοτε πούλησε περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα.

Πριν πούμε μερικά λόγια για το βιβλίο, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στη ζωή του συγγραφέα.

Η Βιογραφία του συγγραφέα.

Ο Napoleon Hill γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1883 και πέθανε στις 8 Νοεμβρίου 1970. Θεωρείται δικαίως ο πατέρας των motivational βιβλίων. Ο βιογράφος του, ο Michael J. Ritt, Jr., μας λέει ότι γεννήθηκε στη φτώχεια σε μια καμπίνα ενός δωματίου στην πόλη Pound της Βιρτζίνια. Σε ηλικία 13 ετών άρχισε να γράφει για εφημερίδες της μικρής πόλης και χρησιμοποίησε τα κέρδη του ως ρεπόρτερ για να μπει στη νομική σχολή, αλλά αναγκάστηκε να τα παρατήσει για οικονομικούς λόγους.

Το σημείο καμπής στην καριέρα του συνέβη όταν ανέλαβε να γράψει μια σειρά άρθρων για διάσημους άνδρες και να πάρει συνέντευξη από τον πλούσιο βιομήχανο Andrew Carnegie. Ο Hill έμαθε ότι ο Carnegie πίστευε ότι η διαδικασία της επιτυχίας μπορούσε να εξηγηθεί με έναν απλό τρόπο που θα μπορούσε να μάθει και να εφαρμόσει στην πράξη ο μέσος άνθρωπος.

Ο τρόπος που συντάχθηκε το βιβλίο.

Ο Carnegie εντυπωσιάστηκε με τον Hill κι έτσι του έδωσε συστατικές επιστολές, ώστε να μπορέσει να πάρει συνέντευξη σε περισσότερους από 500 επιτυχημένους επιχειρηματίες, για να ανακαλύψει και να δημοσιεύσει αυτή τη φόρμουλα επιτυχίας.

Επί 20 χρόνια ο Hill έπαιρνε συνεντεύξεις και τότε ήταν που έγινε σύμβουλος του Carnegie και δημοσίευσε το <<Think & Grow Rich>>. Η γνώση λοιπόν που αποκτήθηκε από τις συνεντεύξεις με τους κορυφαίους επιχειρηματίες, βρίσκεται εμπεριστατωμένη στις σελίδες του βιβλίου αυτού.

Οι επιτυχημένοι ηγέτες από τους οποίους πήρε συνέντευξη ο Hill, απέδωσαν όλοι την επιτυχία τους στο να μπορούν να διακρίνουν τις ευκαιρίες και κυρίως στην εύρεση των κατάλληλων συνεργασιών. Δεν αρκεί να εργάζεσαι σκληρά, πρέπει επίσης να βρεις ανθρώπους με κοινό όραμα και στόχους και να τους εμπνεύσεις ως ομάδα για να κάνουν πράγματα.

Η αξία του <<Think and Grow Rich>>

Το βιβλίο υπήρξε πολύ χρήσιμο και για όσους ασχολούνται με το δικτυακό μάρκετινγκ κι αυτό αντικατοπτρίζεται στην εξής φράση του: «Είναι κυριολεκτικά αλήθεια ότι μπορείς να πετύχεις καλύτερα και γρηγορότερα βοηθώντας άλλους να πετύχουν». Όσοι ασχολούνται με τον κλάδο του δικτυακού μάρκετινγκ θα καταλάβουν αυτή την έννοια…

Εν κατακλείδι, ο Hill προσπάθησε σε αυτό το βιβλίο να συστηματοποιήσει τα βήματα που χρειάζεται κάποιος για να γίνει επιτυχημένος. Θεωρώ ότι είναι ένα  must read βιβλίο, απλό στη γραφή του, κατανοητό. Περιέχει παραδείγματα, είναι εύπεπτο και τέλος, για όποιον θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα προς την επιτυχία αποτελεί έναν πλήρη αρχικό οδηγό.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest